Wil je een product ruilen of retourneren? Dat kan!

Via de onderstaande ‘RETOUR AANMELDEN’ button kun je een retour eenvoudig en snel regelen. 

RETOUR AANMELDEN

Hoe werkt retourneren?

Stap 1: Klik op de bovenstaande  ‘RETOUR AANMELDEN button of ga naar www.nocior.com/retourformulierMiddels deze button kan het item online aangemeld worden, zodat de medewerkers van NOCIOR op de hoogte zijn dat er een item geretourneerd wordt. Hierbij dient het ordernummer, e-mailadres waarmee de bestelling geplaatst is en de reden van retour ingevuld te worden.

Stap 2: Verpak de artikelen die je wil retourneren in een stevige verpakking. Let op: de goederen kunnen slechtst geretourneerd worden indien de producten voorzien zijn van de originele verpakking inclusief de originele labels en prijskaartjes aangehecht.

Stap 3: Via een door jou gekozen verzendpartner zoals PostNL, DHL, UPS etc. kan je een retourlabel aanmaken. Zorg ervoor dat er geen andere adressen meer zichtbaar zijn op de verpakking om verwarring bij de vervoerder te voorkomen. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de retour zending. De retourkosten worden niet door NOCIOR vergoed.

Adres:

NOCIOR

Heerendonklaan 147

5223 ZZ ‘s-Hertogenbosch

Stap 4: Lever het pakketje af bij een postkantoor bij jou in de buurt (zoals PostNL, DHL, UPS etc.)

Stap 5: Bewaar het bewijsstuk van de track en trace code die je ontvangt nadat je het pakketje hebt ingeleverd. 

*Let op: wegens hygiëne kan/kunnen lipbalsem(s) niet geretourneerd worden. Tenzij anders overeengekomen met NOCIOR. Voor vragen kan je terecht bij de klantenservice: info@nocior.com

Wat zijn de retourvoorwaarden?

  • NOCIOR hanteert een retourtermijn van 14 dagen en volgt hiermee het zogenaamde herroepingsrecht.
  • Binnen dit termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen. Dit geldt ook voor producten uit de SALE (met uitzondering van de lipbalsem(s)).
  • Stuur jouw product altijd terug in de originele verpakking, met originele labels en prijskaartjes aangehecht.
  • Indien, in het geval van een retournering, niet aan de eerder genoemde punten is voldaan, heeft NOCIOR het recht om de retourzending af te keuren en de kosten niet aan de consument te vergoeden. 
  • De verzendkosten voor het terugsturen van jouw bestelling worden niet door NOCIOR vergoed.
  • Binnen 7 werkdagen nadat wij jouw retourzending in goede orde hebben ontvangen, krijg je hiervan een bevestiging per e-mail. Vervolgens zullen wij het aankoopbedrag binnen 14 werkdagen terugstorten.

Kan ik mijn bestelde product ook ruilen?

Heb je liever een andere maat of kleur? Ga naar www.nocior.com en plaats een nieuwe bestelling voor het gewenste artikel of de gewenste kleur. Zo heb je het item snel in huis en voorkom je dat het gewenste item uitverkocht is. Stuur jouw huidige bestelling retour met het door jouw aangemaakte retourlabel via de gekozen verzendpartner zoals PostNL, DHL, UPS etc. 

Wat kost retourneren?

De kosten van het retourneren zijn afhankelijk van de door jou gekozen verzendpartner. Bij het retourneren van een product ben je zelf verantwoordelijk voor de retourkosten. Als een pakket niet voldoende gefrankeerd naar ons teruggestuurd wordt, kunnen wij het pakket helaas niet aannemen.