Levertijd 

Alle geplaatste bestellingen voor 17:00 worden dezelfde dag verzonden. In de meeste gevallen wordt het pakket de volgende dag bezorgd door PostNL (met uitzondering van zon- en feestdagen).

Zodra jouw pakket door PostNL is gescand, ontvang je een verzendbevestiging met hierin de track en trace code waarmee je jouw pakket kan volgen. Voor bestellingen die door de brievenbus passen, hebben wij bij PostNL voor de brievenbus + service gekozen, zodat je jouw bestelling middels een track en trace code kan volgen en niet thuis hoeft te zijn. Houd je brievenbus dus in de gaten. Voor pakketten die niet in de brievenbus passen, hebben we voor de pakketten service van PostNL gekozen. Wanneer je niet thuis bent op het moment van bezorgen zal de bezorger het pakket proberen af te leveren bij de buren. Lukt dit niet, dan wordt het pakket bij een PostNL-locatie bij jou in de buurt afgeleverd. 

*Let op! Tijdens de sale periode of andere acties kan de bezorging van een pakket langer duren dan je wellicht van ons gewend bent. Zodra jouw pakket door PostNL is gescand, ontvang je de track en trace gegevens per e-mail. Houd deze goed in de gaten voor actuele informatie over jouw pakket.

Verzendkosten 

Indien je een bestelling bij NOCIOR plaatst worden er binnen Nederland geen verzendkosten in rekening gebracht.

Pakket is niet geleverd

Het kan helaas voorkomen dat jouw pakket wat vertraging heeft opgelopen bij de vervoerder. Wij adviseren je daarom om eerst de track en trace gegevens goed te controleren. Mocht de informatie op de track en trace pagina niet juist zijn, neem dan contact op met het vervoerbedrijf (PostNL). Zij zullen dit dan voor je uitzoeken en, indien nodig, een onderzoek starten naar jouw pakket. Kom je er niet uit en heb je een aanvullende vraag over je vermiste pakket?…Neem dan contact op met de klantenservice: info@nocior.com